Nyheter och berättelser          

Linda drabbades av PTSD, posttraumatiskt stressyndrom, efter sin fruktansvärda förlossning. Idag lider hon av kognitiva nedsättningar som gör det svårt att ta in och sortera information. Därför intervjuar vi Linda istället för att publicera hennes egen text.

Hånad, misstrodd och felbehandlad – för att sedan insjukna i depression på grund av traumat. Det här är Karins berättelse om svensk förlossningsvård.

I vissa länder räknas det som så kallat förlossningsvåld att bli sydd i underlivet utan bedövning. I Sverige är det, menar experter, "tradition". Så här berättar en drabbad kvinna.

Förlossningsskador av grad 2 klassas som så små att de inte ens registreras. Men ofta är dessa skador allt annat än lindriga. Här berättar en drabbad kvinna själv – och kräver att vården ändrar inställning.

Sofia skadades svårt vid sin traumatiska förlossning, men hennes smärtor och besvär har gång på gång viftats bort av vården. Efter många års kamp väntar hon nu äntligen på operation. Det här är Sofias berättelse om #bbkrisen.