Om författaren. 

Hösten 2019 släpptes BB-krisen. Sveket vid livets början (Volante); den första djupgående granskningen av svensk förlossningsvård. Reportageboken har väckt stor medial och politisk uppmärksamhet samt lett till konkreta budgetförslag – med direkt hänvisning till Bjurwalds bok.

Foto: Niklas Nyman.

Lisa Bjurwald är författare till sex böcker, däribland de uppmärksammade Europas skam. Rasister på frammarsch och Skrivbordskrigarna. Hur extrema krafter utnyttjar internet. Debuten hette God dag kampsyster! Kvinnorna i extremhögern och skrevs med dåvarande Expo-kollegan Maria Blomquist.

Tidigare har Bjurwald bland annat varit ledarskribent på Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet, kolumnist i Aftonbladet, redaktör för Medievärlden och chefredaktör för tidskriften Författaren. Hon började sin karriär på Expressen som kolumnist och nyhetsreporter vid 16 års ålder.

År 2018 var hon en av de nominerade till det prestigefyllda Raoul Wallenberg-Priset. Till hennes specialområden som både granskare och föreläsare hör politisk extremism, främlingsfientlighet, pressfrihet, näthat och källkritik.

Kontakt:

Intervjufrågor: matilda@volante.se
Agent: Carina Deschamps
LinkedIn: linkedin.com/in/lisabjurwald