Sagt om BB-krisen

"Berättelserna finns, genom Lisa Bjurwalds gedigna arbete har de nu också fogats in i en journalistisk granskning som lämnar en både förtvivlad, förbluffad och ursinnig – men också med samma förlösande hopp som när metoo sprängde sig lös."
Sara Meidell, Västerbottens-Kuriren"Bjurwald gör en stor insats som sammanställer och granskar vad som gjort att det blivit så här. Boken avslutas med femton förslag på vad som kan förändras. Inte en dag för tidigt.
"
Journalisten

"BB-krisen, en granskning som framkallar förlossningssmärtor."
Lilian Sjölund, Hela Hälsingland

"BB-krisen" måste vara årets bästa reportagebok. Bjurwald har också hittat hem som författare ... BB-upproret har redan börjat. Under taggar som #bbkrisen delar kvinnor med sig av förlossningshistorier, och i flera städer hålls nu BB-marscher där barnmorskor, födande och födda går ihop. Bjurwalds bok kan bli en historisk vändpunkt."
Kajsa Ekis Ekman, Aftonbladet


"Bjurwald rör sig annars bortom schablonbilder, bortom förenklade förklaringsmodeller. /.../ Boken är den första i sitt slag, och (...) tar upp en efterlängtad plats som en beskrivning av kvinnors villkor, i Sverige, i dag."
Agnes Arpi, Göteborgs-Posten

"Bjurwald spårar BB-krisen ända tillbaka till 1980-talet. (...) BB-krisen är, som Bjurwald skriver, en kris för jämställdheten och ett tecken på seglivade patriarkala strukturer."
Ulrika Kärnborg, Expressen